Ελένη
Μπίτσιου
Chief Commercial Officer

Η Ελένη Μπίτσιου είναι Μηχανικός Μεταλλείων-Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με μεταπτυχιακό στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο  Birkbeck του Λονδίνου.

Έχει επίσης παρακολουθήσει τα προγράμματα “More Effective Management” στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου και “Creative Accounting” στο London School of Economics.

Στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στην εταιρεία Sigma International S.A. εργάστηκε για πρώτη φορά στον τομέα των Logistics, ειδικότερα στη διαχείριση ανταλλακτικών ναυτιλίας. Στη συνέχεια εργάστηκε ως μηχανικός στην εταιρεία Μάρμαρα Διονύσου ΑΕ.

Η θητεία της ωστόσο ήταν σύντομη καθώς την κέρδισαν τα logistics. Εργάστηκε στην εταιρεία Κόμβος ΑΕ (3PL) από το 1993 έως το 2001 αναλαμβάνοντας το Business Development, ενώ παράλληλα απέκτησε εμπειρία από όλες τις θέσεις σχετικές με την εφοδιαστική αλυσίδα. Από το 2001 έως το 2006, και λόγω των αναγκών της αγοράς εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, πέρασε και πάλι στην βιομηχανία αλλά στην Εμπορική Διεύθυνση της Fulgor Ελληνική Εταιρεία Ηλεκτρικών Καλωδίων ΑΕ.

Η σταδιοδρομία της  συνέχισε στην Εταιρεία SYNERGY AE, όπου εργάζεται τα τελευταία 13 χρόνια ως Εμπορική Διευθύντρια, ενώ κατέχει και την θέση της Αντιπροέδρου του Δ.Σ. Παράλληλα είναι Υπεύθυνη της ομάδας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την Αειφόρο Ανάπτυξη της Εταιρίας.